رئیس دانشگاه در مراسم نکوداشت دکتر قرنفلی:
توازن، اخلاق و کارآمدی ویژگی بارز همکاران دانشگاهی و جهادی است
یکی از نکات قابل توجه در خصوص فعالیتهای ۴۰ سالهی دکتر قرنفلی، اخلاق خوب و داشتن گوش شنوا است.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علم و فرهنگ به نقل از ایسنا؛ رئیس دانشگاه علم و فرهنگ گفت: امروز مفتخریم که به پاس قدردانی از زحمات جهادگری عزیز و خوشنام و مهربان این مراسم را برگزار کنیم. بداخلاقیهایی کم و بیش در دو سه سال اخیر در حق جهاد دانشگاهی شکل گرفته و ابزارش فضای مجازی بوده است که البته بیشتر هم متوجه خود دکتر طیبی بوده و گاهی ما هم که در دورهی ایشان مسئولیت داریم مورد نوازش دوستان قرار میگرفتیم اما هیچ وقت فرصتی نشد که افراد از خود دفاع کنند چون دکتر طیبی همواره میگویند به اصل کار توجه کنید.
وی افزود: دکتر قرنفلی تا دو ماه قبل رئیس دانشکده علوم پایه و فناوریهای نوین زیستی علم و فرهنگ بودند و باید بگویم، در مدتی که من رییس این دانشگاه بودم و قبل از من دکتر ایمانی خوشخو رییس بودند ایشان یک ریال از دانشگاه دریافت نکردند. اینها مواردی است که ما از بزرگانی چون ایشان یاد گرفتیم.
هاشمی ادامه داد: یکی از نکات قابل توجه در خصوص فعالیتهای ۴۰ سالهی ایشان، اخلاق خوب و داشتن گوش شنوا است. توازن اخلاق و کارآمدی را در ایشان میتوان دید. دکتر قرنفلی در مدیریت مسائل اخلاقی را رعایت میکرد. در کشور ما مدیریت براساس اخلاق کار دشواری است.
رئیس دانشگاه علم و فرهنگ با بیان این که نسل اول جهاد کمکم بازنشست میشوند، افزود: سنت خوبی است که ما در مراسمی در حضور جهادگران از زحمات این عزیزان قدردانی کنیم و از خانوادههای این افراد که به میزان خود فرد در موفقیت جهاد تاثیر داشتند، تشکر کنیم.
دکتر حمیدرضا طیبی، رئیس جهاد دانشگاهی در این مراسم گفت: دکتر قرنفلی از سابقون جهاد دانشگاهی هستند و آنها ویژگیهایی همچون صداقت، سلامت، تعهد و خودباوری حاصل از علم باوری دارند. وی افزود: ناامید نشدن از انواع ناملایمات و بیمهریها در طول فعالیت هایشان، ناامید نشدن از شکستها و عدم موفقیتهایی که طبیعتا در کار پیش میآید هم از ویژگیهای دکتر قرنفلی است. ایشان مومن و انقلابی هستند و علاوه بر آن مصالح عمومی را بر مصالح شخصی ترجیح میدهند.
دکتر طیبی با اشاره به تاسیس جهاد دانشگاهی گفت: شما یادتان میآید که وقتی انقلاب فرهنگی رخ داد دانشجویان به نهادهای مختلفی رفتند و برخی حتی نهادهایی را انتخاب کردند که برای آینده شغلیشان خوب بود اما افرادی که در جهاد دانشگاهی ماندند و دشواریها را تحمل کردند، یعنی به هدف خود و لزوم وجود همچین نهادی اعتقاد داشتند. دکتر قرنفلی نیز در این راه مشکلات را تحمل کردند.
رئیس جهاددانشگاهی ادامه داد: ایشان توان قبول مسئولیتهای مختلف را دارند و به خوبی هم در آنها ظاهر شدند. ایشان به کار گروهی اعتقاد دارند با وجود این که در بسیاری از حوزهها خود را صاحبنظر میدانستند اما توان پذیرش نظرات مختلف را داشتند. ایشان همواره دغدغههای مسائل جهاد و کشور را دارند.
طیبی ادامه داد: کار اخیری که در جهاد دانشگاهی دنبال شد کانون تفکر بود که هدف از ایجاد آن این بود که در کنار پیگیری کارهای روزمره در فعالیتهای جهاد بازنگری شود و با توجه به ضروریات جامعه و نگاه به آینده نزدیک و دور تصمیمها بررسی شود. عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان این که بررسیهای کانون تفکر در خصوص نگاه به آینده نزدیک به اتمام رسیده، افزود: ما باید با استفاده از نخبگان نگاهی به آینده دور هم داشته باشیم. به هر حال با توجه به اتفاقاتی که در دنیا میافتد و مسائل کشور خود، باید دید چه راهی را در جهاد دانشگاهی دنبال کنیم. وی در پایان درباره دکتر قرنفلی گفت: توصیه من به خود ایشان است که به کار کردن سخت و مداوم عادت نکنند برای خانواده خود و سیاحت و زیارت وقتی بگذارند. برای خانواده محترم ایشان و خودشان آرزوی سلامتی و تندرستی دارم.
در ادامه این مراسم، دکتر محمد حسین ایمانی خوشخو درباره ویژگیهای مدیریت جهادی گفت: ما در مدیریت جهادی بازنشستگی به تعبیر جدا شدن از محیط کار و در خانه نشستن نداریم گرچه به لحاظ ظاهری و ساختاری شاید یک اتفاقی بیفتد اما در مدیریت جهادی مثل محیط آموزشی بازنشستگی مفهومی ندارد، مانند استادی که بعد از بازنشستگی تاثیرگذارتر میشود. وی افزود: در مدیریت جهادی اصالت بر پست نیست اصالت بر انجام وظیفه و خدمت است. در محیطهای اداری دیدهام که برای یک پست چه جریانهایی به راه میافتد اما همهی شما دوستان جهادی حتما چنین چیزی را در جهاد ندیدید.
رئیس سابق دانشگاه علم و فرهنگ با بیان این که دکتر قرنفلی یکی از نیروهای اصیل جهاد هستند، افزود: در جلسه هیئت امنا زمانی که بحث ریاست جهاد مطرح بود دکتر نوبخت میگفت انگار به بهشت آمده ایم همه به نفع یکدیگر دارند کنار میکشند کاش همهی جای کشور مانند جهاد بود.
دکتر حسین بهاروند، عضو هیئتعلمی پژوهشگاه رویان نیز در این مراسم درباره آشنایی خود با دکتر قرنفلی گفت: آشنایی من با دکتر قرنفلی به سال ۷۹ باز میگردد. همان زمان هم با دکتر امین اسماعیلی آشنا شدم و هر آن چه میگویم مربوط به این دو بزرگوار است. آن چه که به وجود آمده در خانواده جهاد شکل گرفته و باید از بنیانگذاران آن و فعالان آن تشکر کنیم. از خانواده دکتر قرنفلی تشکر میکنم چرا که بدون وجود خانواده خوب حرکت مرد هیچ است و من به عنوان یک معلم در خانواده جهاد از آنها تشکر میکنم. وی در ادامهی سخنان خود با خواندن شعری از قیصر امینپور به بیان خاطرهای از زمانی که دکتر کاظمی آشتیانی طرحهای پژوهشی رویان را به دفتر مرکزی جهاد ارائه داده بود، پرداخت.
در ادامه این مراسم حسینعلی قبادی، عضو هیئت علمی جهاد دانشگاهی درباره دکتر محسن قرنفلی گفت: در ۲۰ و اندی سال خدمت در جهاد دانشگاهی فردی را ندیدم که از حوزه فنی برخیزد و در حوزه علوم انسانی تامل کند و در نهایت در حوزهای با موضوع پزشکی ساکن شود. من به این نتیجه رسیدم که برخی ویژگیهای فردی و مدیریتی باعث شده که چنین روندی ایجاد شود. وی افزود: برای این که تحلیل کنیم چطور افرادی میتوانند با حوزههای مختلف ارتباط برقرار کنند لازم است دستهبندی درباره انسانها انجام دهیم. به نظر من، انسانها سه دسته اند مبانیگرا، فرآیند گرا و محصول گرا. آقای قرنفلی با ویژگیهایی که دارد در حوزه فرآیندگراها قرار میگیرند.
قبادی افزود: مبانیگراها کسانی هستند که بلندمدت فکر میکنند ممکن است به آفاتی همچون آرمانگرایی مزمن هم دچار شوند. نتیجهگرا ها عموما تکنیکال با ریسک پذیری بالا و دائما به فکر میانبر هستند. عضو هیئتعلمی جهاد دانشگاهی در پایان با اشاره به لزوم بنا نهادن سنت یادنامه نویسی درباره ویژگیهای افراد فرآیندگرا گفت: فرآیندگراها اهل گفت وگو هستند. مرحلهای و تدریجی کار میکنند و سناریوپذیر هستند. قدرت نهادسازی بالایی دارند و دچار بحران جانشینپروری نمیشوند.
در بخش پایانی این مراسم دکتر محسن قرنفلی با تشکر از مهمانان گفت: خود را شایسته الطاف دوستان نمیدانم اما ویژگیهای بیان شده ویژگیهایی است که همهی جهادگران دارند. من در ۲۵ سالگی و هنگامی که دانشجوی کارشناسی ارشد شیمی در دانشگاه شریف بودم وارد جهاد شدم. سال ۵۹ سالهای اول انقلاب بود و غوغایی میان جوانان بود. در آن ایام سه انگیزه مهم برای ما وجود داشت کمک به جبران عقبماندگی تاریخی کشور، کمک به پیشرفت و توسعه کشور و اعتلای نظام جمهوری اسلامی. جهاد دانشگاهی با این اهداف شکل گرفت و من فکر کردم جهاد دانشگاهی جای مناسبی برای تحقق بخشیدن به این اهداف بود. وی افزود: زمان کوتاهی گذشت و جهاد دانشگاه شریف شکل گرفت. هویتی برای این مجموعه ایجاد شد که چند شاخصه مهم داشت. در جهاد شریف افراد همسو و هم هدف در کنار یکدیگر جمع شدند. جهاد شریف سازمانی بالنده، پویا و تاثیرگذار به واسطه نیرهای دلبسته و علاقمند بود. شکیبایی در برابر مشکلات به ما کمک کرد تا با اندک امکانات خود کارهای بزرگی انجام دهیم. در جهاد دانشگاهی فضایی کاملا اسلامی، انقلابی و صمیمی وجود داشت و افراد منافع جهادی را به منافع فردی ترجیح میدادند. وی با بیان این در جهاد دانشگاهی مسئولیتها به افراد شایسته داده می شود، افزود: در جهاد دانشگاهی فضای تلاش، یادگیری، خلاقیت و ابتکار وجود داشت. ما اعتقاد راسخ داشتیم که پیشرفت کشور از راه علم و فناوری انجام میشود.
بنیانگذار sid جهاد دانشگاهی ادامه داد: من اعتقاد دارم که ضرورت دارد جهاد دانشگاهی کار خود را ادامه دهد چرا که مجموعه های دولتی کارآمد نیست و مجموعههای خصوصی هم چون درگیر گذراندن امورات خود میشوند کارآمد نیستند. جهاد دانشگاهی باید به کار خود ادامه دهد. باید روحیه اخلاقی معنوی و اعتقادی را تقویت کنیم. جهاد دانشگاهی همواره سعی کرده خود را ثابت کند و الان دیگر ما ثابت شده هستیم. وی در پایان با تشکر از همکاران خود در طول ۴۰ سال همکاری و قدردانی از خانوادهی خود خاطرنشان کرد: در چنین مقطعی که سیستم به ما اعتماد کرده باید با تمام قوا پاسخگوی این اعتماد باشیم. شرایط امروز شرایط تصمیمگیریهای سخت و تفکر استراتژیک داشتن است. اگر بخواهیم جهاد را حفظ کنیم باید به سمت مشارکت و خرد جمعی برویم.
به گزارش ایسنا، دکتر قرنفلی عضو هیات علمی و مشاور رییس جهاددانشگاهی است و طی سالهای گذشته در پستهای متعددی چون معاون آموزش جهاد دانشگاهی، مشاور پژوهشگاه رویان در تجاری سازی یافته های پژوهشی، سرپرست دانشکده علوم پایه و فناوری های زیستی دانشگاه علم و فرهنگ، ریاست دانشگاه علم و فرهنگ، معاون پژوهش و فناوری جهاد دانشگاهی، مسئول مرکزاطلاعات علمی جهاد دانشگاهی، مدیر کل دفترپروژهیابی و نیازسنجی، جهاد دانشگاهی و غیره فعالیت داشته است.